Hidup memerlukan pengorbanan. pengorbanan memerlukan perjuangan. perjuangan memerlukan ketabahan. ketabahan memerlukan keyakinan. keyakinan pula menentukan kejayaan. kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.

Tuesday, November 16, 2010

KHAS UNTUK ADEQ2 KU....

salam....(ceh wah bg salam pulek)...
ok,ok...bg salam uh utk adek2 ku...
post nih khas utk kamu....

dri kak aien
utk farahin,bella,faten wawa,wan hadi,fie n spew2 yg rse die adek2 buat aku....

"urm...kamu semua ptut rse beruntung sgt2...ramai yg minat kamu,ramai yg nak knal ngn kamu..kdg2 uh sampai xterkre ramai nye...sampai kamu semua xtau nak wat pilihan....btol x ape yg akq ckp nih??akq rse btol...sbb akq boley nmpk sndri...urm..kowg kene tau yg kowg nye perjlnan msih jaoh lg..mungkin bg korg,korg dah jmpe yg sesuai ngn korg...tp hakikat nye mereka uh blom ley cnfrm lg jdik hak kowg...akq tau akq lom ckup dewasa utk bg nasihat or kate2 yg baek utk kowg..tp berdasar kan pengalaman akq selama akq mengenali erti kehidupan akq boley la nak share ngn kowg sume...mungkin akq xsme mcm kowg sume...seyesly akq ckp akq xbnyk yg minat...nih bkn nak mnx simpati or ape..tp nih kenyataan dlm idup akq...ye akq mmg bnyk boyfriend b4 this..tp dlm bnyk2 uh xde spew pon yg boley phm akq...xde spew pon yg boley percye kan akq..sekurang kurang nye kamu sume mmg beruntung..adek2 akq yg pompuan peg mne2 kowg 'market' ade jerk yg nak usha kowg ade jerk yg nak num fon..tp berbeza dgn akq...tp akq still ok..sbb akq tau uh sume bkn zaman akq..wlupon akq nih tue setakat sethn jerk dri kowg..klu yg laki plak..pasti ade sje cewek2 yg memandang kamu...btol x??akq tau uh..sume pompuan yg pandang kamu uh tgk kamu 'pergh...nsem nye die cute nye die...best nye klu dpt knal ngn die' akq tau sume uh..sbb akq nih pompuan...so,akq nak korg hargai lah ape yg korg ade skunk nih..kowg nye kecantikkan,kehenseman uh,..akq tau adek2 akq nih sume nye terbaek..dan msing2 boley pk yg terbaek utk dri msing2...kat cni akq nak ckp xsume yg ktew nak ktew ley dpt..n xsume ape yg ktew dpt senarnye ktew nak...ade jgk yg ktew dpt uh dgn secare xsngje an...urm..agi stu buat adek2 ku...jgn lah sesekali kamu mempermaen kan hati dan perasaan seseorg(terbuka pada sume) kerana stu ari kamu akn rse ape yg kamu buat uh..akq dah rse sume uh dek..mmg perit..perit sgt..dan ssh utk pulih kan sume yg dah terjadi..akq nak kamu hargai lah org yg amu syg yg ade dpn mate kamu skunk nih..klu kamu rse kamu nak die..jgn lepas kan..sbb nnti hati kamu yg saket...akq xnka tgk ade adek2 akq yg kecewa stu hari nnti..sbb bg akq kebahagiaan kowg kebahagiaan akq jgk..itu sbb lah akq sntiase nak yg terbaek buat kamu sume...dan jgn sesekali menipu diri sndri ble kamu sume berhadapan dgn mereka yg kamu syg yg kamu sukew yg kamu rse kamu nak knal ngn die..kerana lps dri itu blew kamu xlakukan nye kamu akn rse yg dri kamu kerugian..kerana masa xkan ktew boley putar semula..mse yg berlalu hnye kenangan dan kekesalan yg xsudah dek..kamu pk lah ape yg terbaek buat kamu..jika kamu rse die yg boley bahagiakan kamu..terus terang jerk..jgn nak malu2 jgn nak sorok2 dan akhirnye kamu yg melepas..sbb 'ktew yg buat die,bkn die yg wat ktew'...so,kowg pk lah ape yg terbaek k...akq sntiase ade dgn kowg sume...selagi akq mampu akq tlg...dan igt..bkn senang utk dpt yg terbaek bile ktew blom lg jdik yg terbaek utk dri sndri..dan blew ktew dah dpt yg terbaek tu jdik lah yg tebaek utk dri nye..jgn sia2 kan nye..."


setelah kamu telah memberi banyak PENGHARAPAN kpd seseorang & Dia mula MENYAYANGI kamu..hendaklah kamu MENJAGA hatinya,janganlah kamu MENINGGALKANNYA begitu sahaja...kerana Dia akan TERLUKA kerana MENGENANGKAN harapan kamu itu...dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi Dia masih mengingati kamu..

Jangan tertarik kepada seseorang karena parasnya sebab keelokan paras dapat menyesatkan. Jangan pula tertarik kepada kekayaannya karena kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, karena hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah. Semoga kamu menemukan orang seperti itu.

Jika anda menyayangi seseorang itu kerana Allah, maka janganlah bertengkar dan berbalah dengannya, janganlah menanyakan sesiapa tentangnya, kerana orang yang ditanya itu mungkin memberitahu anda perkara yang mengelirukan yang boleh menghalang perhubungan anda dengan orang itu.

Hidup memerlukan pengorbanan. pengorbanan memerlukan perjuangan. perjuangan memerlukan ketabahan. ketabahan memerlukan keyakinan. keyakinan pula menentukan kejayaan. kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.


p/s : sekadar nasihat seorg insan yg ingin melihat kebahagian kamu semua....


2 comments:

hidupkamisama said...

tp xsume laki ley phm ati pompuan..
sory lau tbe2 komen post ney..
juz bg idea..hehe :D
btw ur post is intresting... :D

aien amalina zaidi said...

hurm..
tq for ur komen...
yup mmg xsume laki ley phm pompuan..
thats why lah kamu kene bce post2 yg laen jua...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...